• İspanya- Dikkat edilmesi gerekenler


    Biz neden İspanya’ya bu kadar geç gitmişiz bilmem. Belki de diğer ülkeleri bu kadar sevemeyeceğimiz için mi ? Bilemedim.. Çok güzel güzel bir ülke gerçekten. Sadece güzel değil aynı zamanda tarihle dopdolu. Biz çok sevdik gerçekten..
    1. Bence ilk dikkat edilmesi gereken, Barcelona’ya takılıp Madrid’i hatta hatta Madrid yakınındaki Toledo’yu atlamamak. Sakın böyle bir hataya düşmeyin. Madrid’de çok güzel. Hele de Toledo büyüleyici. San Gimignano mu Toledo mu valla hangisi daha büyüleyici seçemiyorum.
    2. İspanya pahalı mı ? Evet pahalı.  Barcelona çok pahalı bir şehir. Madrid daha uygun. Ona göre tedarikli gidin.
    3. İspanya’da su içilebiliyor mu ? Evet su içilebiliyor ama ben tadını sevmedim. Suyunuzu marketlerden alın. En az %50 kar edin. Böyle sıcak bir ülkede en önemli harcama kalemlerinden biri🙂
    4. Ne zaman gidelim ? Biz 5-11 Ekim’de gittik. Barcelona 22-24 derece, Madrid 27-28 dereceydi. Tam havasında gezdik. Sizde mümkünse bahar ve sonbaharı seçin. Bahar daha da mı güzel olur bilemiyorum ancak Ekim ayı gerçekten çok güzeldi. Barcelona’da denize girilebiliyordu, biz girmedik. Deniz temiz görünüyordu. Deniz tatili bile yapılabilir.
    5. Deniz tatili için Barcelona’ya gidilir mi ? Gidilir . Hatta Airbnb’den denize yakın ev kiralanır. Uyguna bile gelir.
    6. Güvenlik sorunu var mı? Geç saatlerde gezme açısından herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Biz geç saatlerde döndük. Kadınlar tek başına yolda geziyordu. Hırsızlıkla ilgili de hiç bir şey görmedik ancak çok fazla yaşandığı söyleniyor. Herhalde hırsızlık İstanbul kadar mevcuttur.
    7. Dil sorunu var mı ? Barcelona’da pek yaşamadık, Madrid’de evet yaşadık. Ancak çok da sorun değil. Vücut dili ve işaretlerle anlaşabiliyorsunuz. EE adamların konuştuğu dil, dünyada en çok konuşlan 2. dil. Başka bir dil öğrenmeye ne gerek var. Barcelona’da zaten Katalanca konuşuluyormuş ancak ben ne İspanyolca ne de Katalanca bilmediğim için benim için herhangi bir şey ifade etmedi.
    8. Ulaşım nasıl? Valla Barcelona’da kaldığımız yerin konumu muhteşemdi. Çok fazla metro yada otobüs kullanmak zorunda kalmadık. Ancak bilet almak çok kolay . Bilet otomatlarında İngilizce seçeneği var ve rahatça alabiliyorsunuz. Biz 10 kullanımlık 1.ringi seçtik. Buda sizi gitmek istediğiniz önemli her yere götürüyor. Madrid’de de son derece kolay. Orada da 10 kullanımlık biletten aldık. Google maps’ten yazınca hangi durak, hangi yön gösteriyor ve yönünüzü çok kolay buluyorsunuz. Bunu ayrıca anlatacağım.
    9. Yemek sorun mu ? Hiç değil. Ne tür yemek isterseniz mevcut. Hele de deniz ürünleri ( karides, ahtapot , kalamar vs..) seviyorsanız tam bir cennet.
    10. Her gittiğiniz yerde ücretsiz yürüyüş turlarına katılabilirsiniz. 2.5 saatlik yürüyüşün sonunda gönlünüzden ne koparsa bahşiş veriyorsunuz. Biz Barcelona’da old city  turuna katıldık ve çok da memnun kaldık. Gaudi turu da yapılabilir. Tripadvisor’dan istediğiniz şirketi seçebilirsiniz. Çok koştur koştur olmuyor. Tam kıvamında bir gezi oluyor.  http://www.runnerbeantours.com/

1 yorum:

  1. mutfagabuyrun dedi ki...

    iyi gezmeler canım.sevgiler.