• El Açması Kuşüzümlü Pırsalı Börek


    El Açması Börek, hem de pırasalı. Offf nefis olur. El açması diye korkmayın . Çok da şahane açmanıza gerek yok. Ne kadar açabilirseniz o kadar. Kalın bile olsa el açması börek güzel oluyor.

    Malzemeler
    İçi için:
    • 1 kilo pırasa ( yeşil kısımları ile)
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 orta boy soğan
    • İsterseniz 1 adet havuç ( Bunda yok)
    • Yarım paket kuş üzümü
    • Tuz
    Hamuru için
    • 3 su bardağı un
    • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 1 yemek kaşığı sirke
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Alabildiği kadar su ( Valla bunun ölçüsü olmuyor)
    • hamurun üzerine 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı yağ
    Yapılışı:
    1. Soğanları ve pırasaları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. İçine tuzunu ve kuş üzümlerini atın bir kenarda soğusun. Soğumazsa hamuru parçalar.
    2. Tüm hamur malzemelerini katıp elinize yapışmayacak bir hamur elde edin. Çok sert olmasın. 15-20 dakika üstünü sterch filmle kaplayıp bir kenarda bekletin, dinlensin.
    3. Hamuru 8 parçaya bölün.
    4. Hamurları yemek tabağı büyüklüğünde açın.
    5. 2 Tanesinin arasına sıvıyağ sürüp merdane ile açabildiğiniz kadar açın.4 adet yuvarlak hamurunuz olacak.
    6. Hamuru ortadan ikiye bölün.
    7. Uzun kenarına pırasalı harcı sürüp rolü yapın. Böyle yine 8 tane rulonuz olmuş olacak.  Tepsinize ister yuvarlak, ister uzun uzun ruloları dizin..
    8. Üzerine  yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı sıvıyağ sürün. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

3 yorum:

  1. Aiy nefis görünüyor, elinize sağlık (:

  2. lezzettramvayı dedi ki...

    ellerinize saglık

  3. Ada Deniz dedi ki...

    Benim oğlanlara yediremem ben bunu ama kendim için yapabilirim. Pırasa güzel bir sebze kesinlikle...