• Cennet Çamuru


    Yine efsane bir lezzetle daha karşınızdayım. Kilis mutfağına ait bir lezzet. Deneyin pişman olmazsınız. Bir daha bir daha yapacağınıza eminim . Çok da kolay.

    Resimdeki sunum Ankara'da Marlinda Ethnic Foods restoranından..

    Malzemeler:

    • Şerbeti için : 2 su bardağı şeker, 1 su bardağı su . Çok yoğun demeyin özelliği budur.
    • Yarım kilo taze tel kadayıf
    • 125 gr tereyağ
    • 150 gr toz Antep fıstığı
    • Üzerine kaymak
    Yapılışı:
    1. Önce şerbetinizi yapın. Şekerinizi ve suyunuzu katın . 1-2 tıngırdatın. Şerbetin tatlıya ılık olarak konması lazım. Elimizle tatlıyı karıştırabiliriz.
    2. Tereyağı oda sıcaklığına getirin. mikrodalgada 30 sn ılıtmanız yeterli olur. Tel kadayıfları bir tepsiye alın. Tereyağı tel kadayıflara bir güzel yedirin. Yanmaz tavaya alın. 10 dakika kadar kavurun. Kavurduktan sonra tepsiye alın. Üzerine Antep fıstığını katın. Karıştırın.İyice tel kadayıfa yedirin.  Ilınmış şerbeti 3 seferde azar azar tatlıya yedirelim. Azalacak küçülecek. Yoğun bir tatlı olacak.
    3. Üzerine Antep fıstığı, yanına illaki kaymak, biraz da tarçın. Servis yapın.

1 yorum:

  1. İlk defa gördüğüm değişik bir tarif paylaşmışsınız. Tatlı seven biri olarak en kısa zamanda deneyeceğim.Bu arada benim blogumu da takip listenize eklerseniz sevinirim.