• Vişneli Çikolatalı Pasta







    Hazır pastabandan, çabucak yapabileceğiniz, çok da lezzetli bir pasta. Biraz doğaçlama yapıldığı için yaptıktan hemen sonra tarifi veriyorum.


    Malzemeler:


    • Kakaolu hazır pastaban
    • Yarım kilo süt, ayrıca 1 çay bardağı süt
    • 1 yemek kaşığı dolusu un
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
    • 4 yemek kaşığı şeker
    • Parlatmak için 2 küp şeker büyüklüğünde tereyağ
    • 1 paket şekerli vanilin
    • 40 gr'lık sütlü çikolata
    • 1 kase vişne ( benim derin dondurucuda vardı ) ve 2 yemek kaşığı dolusu şeker


    Yapılışı:


    1. Vişnelerin çekirdeklerini çıkaralım. 2 yemek kaşığı şeker ile yaklaşık 15 dakika kadar pişirelim.
    2. Pişirdiğimiz vişnenin suyunu alalım ve 1 çay bardağı süt ile karıştıralım. Bu karışımla birlikte pastabanın her iki parçasını da ıslatalım.
    3. Yarım kilo süt, nişasta, un, kakao, şeker ile muhallebisini pişirelim. Pof pof yapınca 2 küp şeker büyüklüğünde tereyağ ve 1 paket şekerli vanilin atıp içine el blendırını daldıralım. 5 dakika kadar çırpalım.
    4. Muhallebinin yarısını pastabanın üstüne dökelim. Üzerine vişneleri koyalım. Soğuyunca üzerine çikolatanın yarısını rendeleyelim. Üzerine diğer pastaban parçasını koyup kalan muhallebiyi dökelim. Muhallebi soğuyunca tekrar çikolata rendesi serpelim.. İsterseniz etrafını çekilmiş antep fıstığı ezmesi ile süsleyebilirsiniz. İçine de koyabilirsiniz . Çok yakışır. Pastanız hazır.





0 yorum: